OCTOPUS - Měníme způsob, jakým lidé pracují

Windows Media Center Edition

Windows Media Center Edition je nový systém pro vylepšené praktičtější domácí kino. S tímto programem se zdrojem veškeré zábavy stává počítač, který používáte jak klasicky, tedy jako počítač s Internetem, tak i nově jako domácí kino. S tímto systémem pak můžete procházet webové stránky, hrát oblíbené počítačové hry, posílat e-maily a okamžité zprávy svým přátelům a instalovat a používat programy určené pro systém Windows XP. Navíc si díky němu můžete dopřát veškerou digitální zábavu – fotografie, hudbu, televizi, filmy, domácí video, rádio a celou řadu aplikací a služeb. Windows Media Center vlastně slouží jako univerzální počítač a centrum domácí zábavy v jednom.

Jaké má tento systém funkce?

Funkcí můžete využívat opravdu hodně. Klasicky jsou to přehrávání CD a DVD disků, funkce Hudba nabízí možnost poslechu hudebních nahrávek z vlastní sbírky i hudby on-line. Funkce Videa nabízí alternativní zobrazení složky Filmy v systému Windows XP, uspořádání souborů a složek podle data nebo názvu a zobrazení miniatury jednotlivých klipů. Funkce Obrázky poskytuje nový zábavný způsob prohlížení a sdílení digitálních fotografií. Můžete stáhnout snímky z digitálního fotoaparátu, prohlížet obrázky a grafické soubory, vytvářet prezentace, retušovat, tisknout a zapisovat fotografie na disky CD. Pomocí funkce Televize můžete jednoduše procházet, sledovat a nahrávat televizní pořady, dokonce několik kanálů současně. Tato funkce pracuje se signálem z antény, kabelové televize nebo satelitního přijímače, a lze ji jednoduše a snadno nastavit. Funkce Televize umožňuje zpřístupnit živé televizní vysílání, nahrané pořady, program televize, vyhledávání v programu televize a novou službu vyhledávání filmů.

Co jsou On-line služby?

On-line služby je funkce, která nabízí rychlý a snadný přístup k rozsáhlé nabídce hudebních a rádiových služeb, stahování filmů a služeb na vyžádání, a také k informačním službám, které umožňují okamžitý přístup k přizpůsobeným sportovním, zpravodajským a zábavným pořadům. V tuto dobu je dostupná předpověď počasí a všeobecné zpravodajství, připravují se však další. Služby On-line jsou vlastně vstupní branou do stále se rozšiřující oblasti zábavy na vyžádání.

Jaké jsou systémové požadavky tohoto operačního systému?

Minimální systémové požadavky se v zásadě příliš neliší od klasických Windows XP. Důraz by měl být kladen na větší množství instalované operační paměti, která by měla být alespoň 512 MB, grafickou kartu o určitém výkonu s alespoň 64 MB paměti a samozřejmě velký pevný disk pro nahrávání pořadů. Nezbytným doplňkem je také TV tuner.


20.02.2007